středa 12. března 2008

3. Google! - účet a schránka

A opět tu. Zdravím!!
Kde jsme to...? Ó ano, u „veni, vidi, vici“!
Teď přichází ta méně kraťoučká část, ta dalo by se říci až ...krátká.
Pokyny jsou nejprve totožné s prvními dvěma a tím třetím, nepovinným, z minulého článku.

Ready? Vorbereitet? Tutti preparati? ...
Tak.
Na již okoukané stránce „Můj účet“ zajisté hravě najdeme nápis GMAIL. Na tento můžeme radostně kliknout a napjatě čekat, co se stane dál (kdo chce být opravdu napjatý a na pořád, ať čte hezky pomalu – ostatní, hltejte!).
Musíme se znovu přihlásit na konto – což bychom dali i se zvázanýma očima, že – a hned nato se nám ukáže v pořadí již druhý formulář! Ten vyplníme – opět beze strachu a pravdivě (i když...). Nezapomeňme, že heslo musí být shodné s heslem našeho účtu. Je to poměrně praktická podmínka, nemyslíte? Myslíme, myslíme.
Nyní to vypadá na protáhnutí se, dopití lógru (uznejme, v tomto bodě nesejde na nápoji, na dně mívají všechny velice obdobný kus, hmm, jak to nazvat ...materiálu) a šťastného vyslovení slova „hotovo“! – hlasitost, sčítána v decibelech, závisí na blízkosti a koncentraci spoluobčanů, kvality našeho vlastního zdraví a množství nadbytečné energie.
Však chceme-li si ověřit, že to není jen iluze vyplněného snu, pak klikněme ve spodní části této stránky na odkaz slibující „sign in to gmail“ – což právě chceme udělat; přihlásit se na gmail. S lahodou vyčkejme načtení stránky a pak ...Jupíhej!
A je to tam.

Tak co? Pomohlo? Doufám a věřím.
Čekejte tady s šasem narůstající počet příspěvků, rad a postupů, jak na google!
Zase se na chvíli loučím, drazí. Opatrujte se v kódu 01001101 a čerpejte síly na další lekce!

A.K.

Žádné komentáře: